Stjärnstenen

Stjärnstenen är den första boken i Fantasybokserien "Sagan om Aicha". Följ med Anneli och Niklas in i den underbara fantasyvärlden Aicha, där de träffar sina nya vänner Haidemaria och Tigran i trollkarlsstaden Merlac. Tillsammans ställs de inför många mystiska gåtor, magiska ting och mäktiga trollkarlar. Den grymmaste av alla onda trollkarlar är Klodwig, som lägger under sig den ena staden efter den andra i Aicha och vanställer dem som kämpar emot honom. 


Den första skoldagen efter sommarlovet börjar märkliga saker hända i Annelis liv. En städare dyker upp i hennes klassrum och får klassbarnen och den strikta fröken Alvsporre att dansa och tjoa. Hennes pappa och mamma är hemlighetsfulla, och sedan blir det bara värre...

En mäktig trollkarl tar med sig Anneli och hennes lillebror Niklas till den magiska världen Aicha. Där pågår en kamp mellan de goda trollkarlarna och den onda Klodwig. Tillsammans med nya vänner blir syskonen indragna i kampen och det visar sig att Anneli är någon mycket speciell, som har väldigt speciella egenskaper.

Stjärnstenen är en spännande berättelse, med vänskap och utmaningar i en omgivning man inte vill lämna!

Hur kom Stjärnstenen till?

Historien om Stjärnstenen kom till genom att Fredrik Söderqvist satt och berättade sagor för sina barn när de var små. Han hittade på det mesta själv, men ibland sade hans barn att de ville höra om något speciellt. Till exempel finns det i boken ett spöke som ibland tappar sitt huvud. Det uppstod när Fredriks dåvarande fyraåriga son sade att han ville höra om ett sånt spöke, som inte kunde se när han inte hade huvudet på kroppen. Bokens namn hittade Fredriks yngsta dotter på.

Fredrik hade skrivit det mesta av boken år 2006, men sedan tog det tid innan den blev publicerad. Först läste en första lektör boken två gånger och sedan läste en andra lektör den, också två gånger. Efter det fick ett antal personer läsa boken och den fick dåmycket goda omdömen. En läsare var Fredriks yngste son, då 11 år gammal. Han sade: "Det är den bästa bok jag har läst. Jag ville inte att den skulle ta slut." Illustratör Mats Minnhagen var en annan som läste boken och tyckte att den var spännande. Han gjorde sedan det underbara omslaget utifrån sin föreställning om Merlac, trollkarlsstaden där det mesta av historien utspelar sig. 

 

© Copyright ENMA FÖRLAG